fredag 2 april 2010

Ny depå!

Har inte handlat aktier på ett tag (i nån större utsträckning iaf) men nu ska jag igång igen.
Har min nuvarande depå hos Handelsbanken men denna har lite väl högt minimi-courtage, så nu tänker jag göra som många av er andra - öppna en depå hos Avanza. Premium Bas där courtaget bara är 39 kr.
Någon annan som har erfarenheter av den eller andra?

/KM

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker hemsidan är bra, men sen har du även snikversionen, Avanza mini. På den kontotypen är hemsidan "enklare", men courtaget är från 9:-. Sen beror det helt klart på genomsnittsbeloppet på dina affärer. Själv har jag både en Bas och en Mini.

/Erik

Karriärmorsa sa...

Aha...tål att kikas på! Tack för tipset! Genomsnittsbeloppet KAN var litet om det hade varit lönt (med hänsyn till stl på courtaget) då jag tycker att aktier ät en intressant sparform.
/KM

Anonym sa...

Har avanza bas, smidigt, snabbt och funkat bra. Tyckte fler fördelar än mini. Roligt att man kan gå in och justera sina köp/säljordrar, ta bort dem osv. Så är det inte på Seb där jag har enkla depån. Kul läsa din budget; ngt vi i min familj funderar kring. Livsperspektivet är intressant. /S

Karriärmorsa sa...

S:
Ja, planeringen av livet är a och o. Ingen mening med att ha pengar om de inte ger din familj något extra.
Funderar nog också på Bas, verkar lämpligt!
Lägga upp planer för sitt liv tror jag kan ge stora fördelar. Att planera för livets alla stadier samtidigt som man är noga med att leva i nuet.
/KM