tisdag 18 mars 2008

Se över fondsparandet!

Lite utdrag från e24;

"- Vi tror att det kommer att vara volatilt på finansmarknaderna tills det har skett en stabilisering på den amerikanska bostadsmarknaden. Någon gång under det här året kan botten nås, vi tror att det blir fortsatt stökigt fram till sommaren, säger Mattias GHur ska man då agera om man är orolig för avkastningen på fondportföljen?

Allt beror på hur långsiktig man är i sina placeringar och vilken risk man är beredd att ta. En fondportfölj som placeras på fem års sikt bör innehålla räntefonder till 40 procent, hedgefonder till 30 procent och globala aktiefonder till 30 procent.

Den som är placerar på 10 års horisont rekommenderas att ha 80 procent av portföljen i globala aktiefonder, varav 10-15 procent på tillväxtmarknader, och 20 procent i hedgefonder. Vill man förränta sparpengarna i fem till tio år är rådet att ha 20 procent i räntefonder, 30 procent i hedgefonder och resten i globala aktiefonder.

- Man ska aldrig vara fullinvesterad i aktier, säger Mattias Granqvist.

ranqvist, analytiker på oberoende Fondmarknaden.se
.
"


Själv sparar jag långsiktigt. Jag har ganska mycket i aktiefonder och i rena aktier och jag kommer att fortsätta med det i 15 år iaf!
Känns som det är likadant för de flesta av er??

//KM

Inga kommentarer: